2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

Απολογισμός Δράσεων Σχ. Χρονιάς 2008-09

Posted by Γιώργος Γ. στο 15 Ιουνίου, 2009

 

Σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή:

 • Δημιουργήθηκε αίθουσα Η/Υ με μόνιμη σύνδεση στο Internet και αυτόνομη τηλεφωνική γραμμή που δεν επιβαρύνει οικονομικά το σχολείο, γιατί είναι μέσα από πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ (Σχολικό δίκτυο). Με δωρεές δασκάλων του σχολείου μας και ενός συναδέλφου από το 3ο οι υπολογιστές έγιναν 14. Επίσης τοποθετήθηκαν Blinds για συσκότιση μια και στην ίδια αίθουσα γίνονται προβολές εκπαιδευτικών ταινιών.
 • Αγορά δύο φορητών διαδρατικών συστημάτων και ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το οικονομικό κόστος της αίθουσας ανήλθε περίπου στις 10.000 € από τα οποία χρήματα 2.500 € προσέφερε ο  Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας. Ο πρόεδρος και τα  μέλη του Συλλόγου Γονέων, αφού άκουσαν την πρότασή  για τη δημιουργία της αίθουσας χωρίς  δεύτερη σκέψη συνέδραμαν την προσπάθεια   συντελώντας έτσι στην πραγματοποίησή της. Επίσης με πρόταση και έξοδα του τότε Συλλόγου Γονέων αγοράστηκαν φορητές συσκευές Mp3. (Σημ. Η σύνθεση του  Διοικητικού  Συμβουλίου των Γονέων άλλαξε τον Νοέμβριο του 2008)

 • Αντικαταστάθηκε η κεντρική πόρτα του σχολείου και αυτοματοποιήθηκε.
 • Η πρώην αίθουσα του Καπνιστηρίου μετατράπηκε σε χώρο Αναρρωτηρίου – Γραφείου Γυμναστών, όπου συγκεντρώθηκε το αθλητικό υλικό και των δύο σχολείων και οργανώθηκε φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα τοποθετήθηκε και κλίνη εξέτασης σε συνεργασία με τον κ. Δεμερτζή από την Αντιπολίτευση του Δήμου και μικρό ψυγείο μετά από γνωμοδότηση των γυμναστών (παγοκύστες). Το «στήσιμο» των επίπλων  επιμελήθηκαν συνάδελφοι του σχολείου.
 • Δίπλα στην αίθουσα Η/Υ του Ολοήμερου δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε αίθουσα Εικαστικών. Εκεί με προσωπική τους εργασία ασχολήθηκαν εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων. Έτσι οι αίθουσες του Ολοήμερου (που είναι αίθουσες και της πρωινής ζώνης) απαλλάχτηκαν από αυτό που πάντα μένει μετά από εικαστικές δραστηριότητες. (Χρώματα, κόλλες, χαρτιά κλπ).

Ως 2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού:

 • Πλήρης μηχανοργάνωση του σχολείου.
 • Το Σχολείο μας μέσω προγραμμάτων που εντάχθηκε, λόγω της ύπαρξης σύγχρονου εργαστηρίου Η/Υ, προμηθεύτηκε χωρίς έξοδα 50 DVD από το Υπουργείο Πολιτισμού με εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με την ιστορία, την τέχνη, βιογραφίες συγγραφέων, κινηματογράφο κ.λ.π. )
 • Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2008 ιστότοπος αφιερωμένος στα δρώμενα του σχολείου όπου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς εργασίες μαθητών ή δράσεις.
 • Το Σχολείο μπήκε στο πρόγραμμα e-Twinning για τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη.
 • Ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Spring day.
 • Ένταξη στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (παρεμβάσεις στη φύση και τις εκτροπές των ποταμών). Ήδη παρελήφθη το υλικό από το Ευγενίδειο Ίδρυμα και το Ίδρυμα Αριστοτέλη Ωνάση που σχετίζεται με το πρόγραμμα.
 • Δημιουργία αποθήκης σχολικών βιβλίων και χαρτών
 • Μέσω του εργαστηρίου που έχουμε, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μας προμήθευσε με 30 DVD  τα οποία μετατρέπουν τους Η/Υ σε εκπαιδευτικά εργαλεία. Το περιεχόμενο των DVD είναι διαδραστικό και ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα.
 • Έγιναν πολλές διδακτικές ώρες , κυρίως με τους μαθητές της Στ, μαθήματα σχετικά με το διαδίκτυο, τους κινδύνους του  και τις εφαρμογές του.
 • Κατασκευάστηκαν με μέσα του σχολείου (φωτοτυπικά, βιβλιοδετικές μηχανές) διοικητικά βιβλία (Πρωτόκολλα κ.ά, à μείωση εξόδων Σχολ. Επιτροπής).
 • Ένταξη σε πρόγραμμα ανακύκλωσης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων αλλά και με πρωτοβουλίες εκπ/κών του σχολείου μας κλήθηκαν:

Οι προαναφερθείσες, χρησιμοποίησαν την αίθουσα Η/Υ είτε για την ομιλία  τους είτε για προβολή υλικού που δημιούργησαν και παρουσίασαν.

Σε συνεργασία με το Δήμο Χολαργού:

Με συμβολή του κ. Πολύδωρα (Δήμος Χολαργού), βρέθηκε φυλάκιο (ανέξοδα) το οποίο και μεταφέρθηκε στο σχολείο για τη φύλακα. Λόγοι που εύκολα αναλύονται δεν έχουν ακόμα επιτρέψει την τοποθέτησή του στο κατάλληλο σημείο, όμως είναι ήδη προγραμματισμένο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: