2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

Ο Συνήγορος του Παιδιού

Posted by Γιώργος Γ. στο 22 Ιανουαρίου, 2010

Στο πλαίσο της Ευέλικτης Ζώνης, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 μας επισκέφθηκε ο κ. Γιώργος Μόσχος, ο Συνήγορος του Παιδιού. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την εργασία που κάναμε στην τάξη, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Εικονογραφήσαμε κάποια από τα Δικαιώματα του Παιδιού και μέσα από τις ζωγραφιές μας προσωποποιήσαμε το βασικό δικαίωμα στην ισότητα και στη διαφορετικότητα. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι όπως οι τυφλοί, οι ανάπηροι, οι άνθρωποι με διανοητικά προβλήματα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες λόγω διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, πολιτισμού. Στη συζήτηση με το συνήγορο του Παιδιού λύσαμε απορίες που είχαμε σχετικά με τα δικαιώματα μας, αναπτύξαμε τις ιδέες μας για το πως μπορούν να λυθούν προβλήματα μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, αλλά και τι μπορεί να γίνει για τις περιπτώσεις βίας και κοροϊδίας μεταξύ των παιδιών. Η συζήτηση μας βοήθησε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί και πόσο χρήσιμος είναι ο ρόλος του Συνήγορου του Παιδιού, για να βοηθηθούν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Μας άρεσε πολύ που μας μίλησε με χιούμορ και ζωντάνια και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Με υπερηφάνεια θέλουμε να πούμε ότι φεύγοντας ο κ. Μόσχος μας δήλωσε ότι συνεργάστηκε πολύ ωραία μαζί μας και ότι εντυπωσιάστηκε από τις απόψεις και τις ερωτήσεις μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Χολαργού «όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά όλοι ίσοι» σας ευχαριστούμε κύριε Μόσχο!!!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: