2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

10 “ελεύθερα” εργαλεία από την Microsoft που ίσως αξίζουν μία δοκιμή

Posted by Γιώργος Γ. στο 27 Απριλίου, 2010

Posted on 27 Απριλίου, 2010 by mcsotos

Ακολουθώντας τη γενικότερη τάση στο διαδίκτυο η Microsoft “μοιράζει” ορισμένα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχολείο. Βασική προϋπόθεση για ορισμένα από αυτά να έχετε νόμιμο αντίγραφο των εφαρμογών γραφείου Office.

Learning EssentialsTo Learning Essentials αποτελεί μία συλλογή πρόσθετων προτύπων και γραμμών εργαλείων στα Microsoft Office Word, PowerPoint, and Excel που σκοπό έχουν να καθοδηγήσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε διάφορα πρότζεκτ. Παρέχουν εργαλεία και tutorials. Επισκεφτείτε τα tools,content, και download . (Υπάρχει μόνο στην αγγλική έκδοση, αλλά μικρό το κακό…)

Math Add In For Word 2007 Αυτό το πρόσθετο σας διευκολύνει στη δημιουργία γραφικών παραστάσεων, εκτέλεση υπολογισμών, και στην επίλυση των μεταβλητών με εξισώσεις που δημιουργήθηκαν στο Word.

Windows Live Sky Drive Με το Windows Live Sky Drive είναι εύκολο να αποθηκεύσετε δεδομένα στο διαδίκτυο, να είναι προσβάσιμα από παντού και να μπορείτε να τα διαμοιράσετε. Απλώς “σύρετε και αφήνετε”, drag ‘n drop, τα αρχεία σας στους δικτυακούς σας φακέλους.

PhotoStory 3. Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο για τη δημιουργία “ψηφιακών παραμυθιών ή αφηγήσεων”. Λειτουργεί στο λειτουργικό σύστημα Ms XP. Πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές το έχουν αξιοποιήσει μέχρι σήμερα. Επισκεφτείτε τo free 25 page digital story telling book με ιδέες παιδαγωγικής αξιοποίησης.

Windows Live Movie Maker Προσθέστε εικόνες, βίντεο, μουσική και δημιουργείστε εύκολα μία ψηφιακή αφήγηση σε 1 λεπτό. Μοιράστε τη δημιουργία σας στο διαδίκτυο, σε dvd και σε δικτυακούς τόπους. Αν δε πατήσετε το κουμπί “αυτόματη ταινία” προσθέτει όσα χρειάζεστε και σε 1 λεπτό έχετε έτοιμη την ταινία.

The World Wide Telescope Μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε ένα τηλεσκόπιο. Παρατηρήστε με εικόνες από τα καλύτερα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια. Μπορείτε να ανακαλύψετε τα απομεινάρια της έκρηξης μίας σούπερνόβας που συνέβηκε πριν από πολλά χρόνια.Υπάρχουν σχέδια διδασκαλίαςπου συγκρίνουν τον Άρη με τη Γη “ Compare the topography of Earth and Mars” και εξερυνούν τα αστέρια με το παγκόσμιο τηλεσκόπιο “Explore the stars with WorldWide Telescope“. Αξίζει μία επίσκεψη.

Photosynth Μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που συνδυάζει τις φωτογραφίες σας για να δημιουργήσει μία τρισδιάστατη απεικόνιση. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ή μπορείτε να “επισκεφθείτε” ήδη υπάρχοντα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Songsmith Ενδιαφέρον κι αληθινό. Μετατρέψτε αυτό που τραγουδάτε σε … τραγούδι. Ανοίξτε το λογισμικό, επιλέξτε το σκοπό και … πατήστε record, εγγραφή.

Microsoft Education Labs Εφαρμογές για να γεφυρώσετε το moodle με το office αλλά και…!!! πρόσθετο για τη Χημεία, για να δημιουργήσετε τις δικές σας flash cards όπως και για να δημιουργήσετε τα δικά σας φύλλα εργασίας μαθηματικών

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: