2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος

Posted by Γιώργος Γ. στο 23 Δεκεμβρίου, 2009

Κάναμε αυτή την εργασία με αφορμή τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, από το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εντοπίσαμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτό το φαινόμενο, όπως η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων αλλά και επιδείνωση του φαινομένου της λειψυδρίας. Τα αίτια αυτού του φαινομένου είναι ανθρώπινες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και οι καπνοί των εργοστασίων που ανεβάζουν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Με αυτήν την εργασία προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους που θα τη δουν γιατί όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στη μείωση αυτού του φαινομένου.

Εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης του σχολείου μας θέλουμε να ελπίζουμε ότι μαζί με τη νέα χρονιά θα γίνει μις νέα αρχή για την επίλυση των προβλημάτων και όλοι οι άνθρωποι θα δραστηριοποιηθούν για να περιοριστούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας έτσι ώστε να ζήσουμε οι νέες γενιές σε έναν καλύτερο κόσμο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: