2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

a breath of fresh air…

Posted by Γιώργος Γ. στο 5 Δεκεμβρίου, 2009

Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Καλωσορίσατε στην πύλη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Η πύλη αυτή είναι ανοιχτή σε όλες και όλους.

Σχεδιάστηκε από ανθρώπους που ασχολούνται ερευνητικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα ΠΕ που υλοποιούν στο σχολείο ή τα μαθήματα που διδάσκουν. Όμως η πύλη δεν αφορά μόνο εκπαιδευτικούς…

Απευθύνεται επίσης σε όσες/ους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την ΠΕ μέσα από άλλους χώρους, όπως Μουσεία, Κέντρα Ενημέρωσης Προστατευόμενων Περιοχών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, παιδικές κατασκηνώσεις κ.ά.

Στην πύλη θα βρείτε παιδαγωγικό υλικό το οποίο ταξινομείται με δύο τρόπους: (α) σε ‘Θεματικές Ενότητες’, οι οποίες αναφέρονται σε βασικά περιβαλλοντικά θέματα και αντιστοιχούν στη θεματολογία του παιδαγωγικού υλικού και (β) σε ‘Εκπαιδευτικά Πακέτα’, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ΠΕ στην Ελλάδα.

Στην πύλη αυτή θα βρείτε επίσης έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το ‘Υλικό Εκπαιδευτικών’, στον οποίο μπορείτε να στείλετε το δικό σας παιδαγωγικό υλικό για να αναρτηθεί στην πύλη.

Ένας ακόμα χώρος είναι η ‘Βιβλιοθήκη’, στην οποία θα βρείτε υποστηρικτικό υλικό, όπως βασικά κείμενα της ΠΕ, προτεινόμενη βιβλιογραφία, ερευνητικές διατριβές, οδηγίες χρήσης λογισμικού, νομοθεσία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, περιβαλλοντικά γλωσσάρια, πληροφορία για θεσμούς της ΠΕ και αρκετές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες.

Τέλος, η πύλη παρέχει μια ‘Κοινότητα Χρηστών’, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό forum, μέσω του οποίου οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες σχετικά με την ΠΕ.

Δημιουργήσαμε αυτή την πύλη με φροντίδα, ξεκινώντας από επιστημονικό και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον και έχοντας την πεποίθηση ότι η ηλεκτρονική ενημέρωση και συνεργασία είναι ένας από τους καταλληλότερους τρόπους για την παραγωγή και διάχυση γνώσης σχετικά με την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την αειφορία.

H Oμάδα Υποστήριξης Έργου

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: