Ε! να μην αναρτήσουμε κάτι και γι’ αυτό;
Posted by Γιώργος Γ. στο 24 Νοεμβρίου, 2009
Κριτήρια διακοπής της λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικών- βρεφονηπιακών σταθμών
1) Για τη διακοπή της λειτουργίας Τμήματος σχολείου (ίδια αίθουσα): Εμφάνιση 4 ή περισσότερων ατόμων από το ίδιο Τμήμα με συμπτώματα γρίπης. Θεωρείται ότι ένα άτομο έχει συμπτώματα γρίπης εάν παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς Κελσίου ΚΑΙ ένα τουλάχιστον από τα εξής: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι. Για τη σχετική καταγραφή απουσιών αρκεί η δήλωση των συμπτωμάτων από τους γονείς προς το σχολείο, ενώ εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης γρίπης δεν απαιτείται.
2) Για τη διακοπή της λειτουργίας Σχολικής Μονάδας: Εμφάνιση ασθενών με τα κριτήρια του σημείου (1) τουλάχιστον στο 1/3 (33%) από τα Τμήματα της ίδιας Σχολικής Μονάδας.
3) Για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος: Διακοπή της λειτουργίας στο 1/3 (33%) των Σχολικών Μονάδων του σχολικού συγκροτήματος με βάση τα κριτήρια του σημείου (2).
4) Για τη διακοπή λειτουργίας όλων των Σχολικών
Μονάδων ενός Νομού: Διακοπή της λειτουργίας τουλάχιστον του 1/3 (33%) από τις Σχολικές Μονάδες του Νομού με βάση τα κριτήρια του σημείου (2).
Η διακοπή λειτουργίας Τμήματος Σχολείου/Βρεφονηπιακού Σταθμού, ή Σχολικής Μονάδας / Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού συνιστάται για χρονικό διάστημα διάρκειας 7 ημερών. Στο διάστημα αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων των οποίων διακόπτεται η λειτουργία να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
Μετά την επαναλειτουργία Τμήματος Σχολείου/Βρεφονηπιακού Σταθμού, ή Σχολικής Μονάδας/Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού (ύστερα από διακοπή λειτουργίας επί 7 ημέρες, σύμφωνα με τα παραπάνω), ΔΕΝ διακόπτεται ξανά η λειτουργία αυτού του Τμήματος σχολείου ή αυτής Σχολικής Μονάδας, εάν εμφανιστεί ξανά αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης ο οποίος να εμπίπτει στα παραπάνω κριτήρια. Νέα διακοπή δεν συνιστάται, διότι η εκ νέου εμφάνιση αυξημένου αριθμού ατόμων με συμπτώματα γρίπης σημαίνει ότι έχει ήδη εγκατασταθεί ευρεία διάδοση του ιού στην κοινότητα, και ως εκ τούτου η διακοπή της λειτουργίας του σχολείου δεν έχει νόημα.
Η μεγάλη απόφαση…
Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας Τμήματος σχολείου ή Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Νομάρχη, μετά από εισήγηση του Νομιάτρου. Για τη σχετική εισήγηση και απόφαση λαμβάνονται υπόψη τα παραπάνω κριτήρια κατά περίπτωση, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.
Εφόσον συντρέχει τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω κριτήρια, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας ενημερώνει την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τον Νομίατρο της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι ενημερώσεις αυτές γίνονται με σύντομο έγγραφο, που αποστέλλεται με φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e–mail).
Ο Νομίατρος εισηγείται στο Νομάρχη τη διακοπή της λειτουργίας Τμήματος του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας.

γείτσες
Σχολιάστε