2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Αισιοδοξώντας να είναι κάτι που θα προσφέρει… ή τουλάχιστον ν΄αλλάξει

2ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Posted by Γιώργος Γ. στο 3 Απριλίου, 2008


Κατά την παραδοσιακή μετωπική διδασκαλία, το τελευταίο θρανίο αποτελεί την ασφαλή περιοχή όπου σπάνια διασταυρώνονται οι ματιές μαθητή και δάσκαλου. Συναντώνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν κάποιο από τα δύο μέρη ξεπερνά τα εσκαμμένα. Λειτουργεί συνήθως ως καταφύγιο ή τόπος εξορίας…

 

Το δικό μας «θρανίο» φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν τόπο «συνάντησης» μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, ένα τόπο ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών. Εδώ , κανείς δεν ισχυρίζεται πως θα είναι εύκολο από τη στιγμή που δεν είναι συνηθισμένο, μπορούν οι μετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν, αλλά πάνω απ’ όλα να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα εργαλεία όταν χρησιμοποιούνται ως εργαλεία μάθησης.
Γιατί λοιπόν δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος; Για αρχή θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή του φίλου και συναδέλφου mcsotos «… το ιστολόγιο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν bulletin board… Πίνακας ανακοινώσεων του σχολείου. Ας πούμε αθλητικά, πολιτιστικά, επισκέψεις, δράσεις… Όπου δηλαδή θα προβάλλεται η »ζωή» του σχολείου πέρα από τα μαθήματα….»

Ξεκάθαρα πράγματα, και για αρχή…

Είσαι ελεύθερος/η:

να κάνεις διανομή ή αναπαραγωγή, ή παρουσίαση σε ό,τι υπάρχει στον ιστότοπο.

να διασκευάσεις —να υιοθετήσεις ό,τι υπάρχει στον ιστότοπο.

Κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αναφορά. Θα πρέπει να κάνεις αναφορά σε ότι πάρεις από τον ιστότοπο με τον τρόπο που έχει ορίσει ο δημιουργός ή ο χορηγός (αλλά όχι με τρόπο που να υποδηλώνει οτι παρέχουν επίσημη έγκριση σε σένα ή για χρήση του έργου από εσένα).

Μη Εμπορική Χρήση. Δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι επιλέξεις για εμπορικούς σκοπούς.

 

 

Αναδιανομή. Εάν αλλοιώσεις, τροποιήσεις ή χτίσεις πάνω σε κάτι που πήρες από τον ιστότοπο θα μπορείς να κάνεις διανομή της εργασίας που θα προκύψει μόνο με την ίδια ή παρόμοια άδεια.

Κάθε ένας από τους παραπάνω όρους μπορεί να παρακαμφθεί εάν πάρεις άδεια από το δικαιούχο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

__________________________________________________________________________________________________
Οι σύνδεσμοι που εμφανίζονται στο blog προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Αν παρόλα αυτά κάποιος σύνδεσμος σας ζητήσει να δηλώσετε αριθμούς πιστωτικής κάρτας ή ό,τι άλλο που να έχει σχέση με χρήματα, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Ενημερώστε το blog προκειμένου να αφαιρεθεί ο σύνδεσμος.
___________________________________________________________________________________________________

είμαστε υπό συνεχή κατασκευή και θα είμαστε για καιρό ακόμη 🙂

Μια και η αρχή έγινε… Το blog έχει ακόμα μια σελίδα η οποία για την ώρα είναι αδημοσίευτη . Σ’ αυτή τη σελίδα αναφέρονται οι οδηγίες χρήσης. Επειδή όμως η λειτουργία του blog στοχεύει κυρίως στην ερχόμενη σχολική χρονιά, και με την τάση για τις τάξεις Δ -Ε και Στ – από κάπου πρέπει ν’ αρχίσουμε- οι οδηγίες χρήσης είναι κάτι που πρέπει να συζητηθούν πρώτα μεταξύ μας (εκπαιδευτικοί μαθητές) και στη συνέχεια σαφώς να ενημερωθούν οι γονείς.

Επομένως … είμαστε στο τέλος της αρχής -)


 

 

 

Advertisement

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: